Besparen op je energiekosten tijdens de koudere maanden

Nu de herfst is aangebroken en de winter langzaam maar zeker dichterbij komt staat de verwarming in de Nederlandse huishoudens weer vaker aan. Met een energierekening die ieder jaar duurder en duurder lijkt te worden, is het handig om te weten wat je kunt doen om de kosten binnen de perken te houden. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je ook tijdens de koudere maanden kunt besparen op je energierekening. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Kies voor een voordelige energieleverancier

De eerste tip lijkt misschien wat voor de hand liggend, maar veel mensen betalen simpelweg veel te veel omdat ze zijn aangesloten bij een dure energieleverancier. Sluit dus niet je gas, water en licht af bij de eerste de beste partij, maar vergelijk goed en maak vervolgens een weloverwogen keuze. Wil je meer weten over gas, water en licht aanvragen? Bekijk dan eens de website van Engie.

Verwarm verantwoord

Veel mensen betalen hoge energiekosten omdat zij onnodig stoken. Vaak staat de verwarming aan terwijl deuren openstaan of wordt de verwarming pas uitgezet op het moment dat men naar bed gaat. Dat laatste is zonde, want op het moment waarop je de verwarming uitzet blijft het vaak nog lange tijd aangenaam. Zet de verwarming dus bijvoorbeeld eens een uurtje eerder uit. Door hier een gewoonte van te maken bespaar je eenvoudig op je energierekening.

Zorg voor goede ventilatie

Het lijkt misschien wat onlogisch, maar het werkt wel degelijk. Door iedere dag de ramen eventjes open te zetten, zorg je ervoor dat er meer droge lucht naar binnenkomt en dat vochtige lucht uit huis verdwijnt. Hoe droger de lucht in huis, hoe sneller het kan worden verwarmd. Goed voor je portemonnee en voor het milieu dus!

Op de website van Engie vind je meer informatie over duurzaamheid of besparen op je energiekosten.