Neon verlichting versus andere lichtreclame soorten

Lichtreclame begin op zichzelf steeds populairder te worden, waaronder vooral neon verlichting. Hierbij kan je uit verschillende soorten verlichting kiezen, maar wat zijn de verschillen tussen neon verlichting en de andere lichtreclame soorten? Lees de onderstaande tekst goed door als je hier alles over wilt weten.

 

Wat is neon verlichting?

Neon verlichting is niets meer dan verlichting door een gasontlading in een buis dat met neon gas is gevuld. Op moment dat een hoge spanning wordt gecreƫerd tussen de uiteinden van de buis zal de gasontlading die ontstaat de elektroden van het gas brengen naar een hoger niveau waardoor licht ontstaat, namelijk neon licht. Als het gaat om lichtreclame, dan kunnen we meerdere soorten onderscheiden waaronder de populairste opties:

  • Lichtbakken
  • Verlichte letters
  • Verlichting

 

De vorm van verlichting

Als je voor lichtbakken gaat, dan kan je uitgaan van een ronde, een rechthoekige of een ovale vorm terwijl je bij verlichte letters en bij neonreclame van een zelfgemaakte vorm uit kunt gaan zoals een logo of een tekst. Je kunt hierbij kiezen uit vrijwel elke gewenste vorm of lettertype. Als je gaat voor lichtreclame op maat, dan kan je ook een duurder prijskaartje verwachten. Onthoud echter dat er sprake is van meer uitstraling en een persoonlijke touch.

 

De soort verlichting

Ook de soort verlichting is belangrijk, aangezien je bij lichtbakken en bij verlichte letters gaat moeten denken aan ingebouwde led verlichting. Je kunt bij neonreclame uitgaan van een opliggende buis als bron van verlichting, waarbij de kosten voor led verlichting wat lager uit zullen vallen.

 

Maak een vergelijking

Als je twijfelt tussen lichtbakken, verlichte letters of neonreclame dan is het slim om even stil te staan naar alle kenmerken zodat je een duidelijke vergelijking kunt maken:

  • De attentiewaarde: Bij neonreclame kan je van een hogere attentiewaarde uitgaan, met verlichte letters op de tweede plaats.
  • De aanschafwaarde: De goedkoopste optie zijn hierbij de lichtbakken, maar ook verlichte letters hoeven geen fortuin te kosten.
  • De levertijd: Lichtbakken heb je vrij snel in huis, terwijl je langer op de levering van verlichte letters en vooral van neonreclame moet wachten.
  • De vorm: Bij lichtbakken kan je van een simpele en standaard vorm uitgaan, terwijl je bij verlichte letters en neonreclame van verlichting op maat kunt uitgaan.
  • De uitstraling: Zowel bij verlichte letters als bij neonreclame kan je op een unieke uitstraling rekenen, maar bij lichtbakken gaat het meer om een standaard look.
  • De levensduur: Neonreclame gaat ruim 7 jaar mee, terwijl verlichte letters en lichtbakken een levensduur hebben van maximaal 5 jaar.

 

Vraag om advies

Vind je het moeilijk om te kiezen uit de verschillende soorten neon lichtreclame, dan is het slim om eerst op zoek te gaan naar deskundig advies zodat je geadviseerd wordt over welke soorten lichtreclame het beste passen bij je wensen, je situatie en je budget. Hierdoor weet je zeker dat je de meest ideale keuze maakt. Maak echter eerst een vergelijking van meerdere deskundigen zodat je kiest voor de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding van neon verlichting.